Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences DOPPELMAYR lanové dráhy, spol. s r. o. - Systémy lanových drah a lyžařských velků - Lyžařské vleky
Jdi na obsah Jdi na menu

Lyžařské vleky

Lyžařské vleky – snadné a bezpečné

Perfektní technika ve službách provozovatelů a jejich zákazníků:
to je každodenní výzva pro Doppelmayr / Garaventa Group.
Obrazek


Jednoduché a nezničitelné

Doppelmayr / Garaventa-Group položila základní kameny moderních lanových technologií. S více než šedesátiprocentním tržním podílem je jasným lídrem světového trhu v oblasti technologie, inovace a kvality lanových dopravních systémů.

Obrazek

Vleky patří ke klasickým dopravním systémům a obvykle jsou prvním lanovým zařízením, se kterým se každý lyžař setká.

V historii výstavby lyžařských vleků patří Doppelmayr k jejich průkopníkům: první vlek postavil již v roce 1937 v Zürs am Arlberg.

Dlouholeté široké spektrum znalostí a zkušeností dnes umožňuje prezentovat nabídku lyžařských vleků od těch nejmenších, jednoduchých cvičných s talířovými unášeči, až po vysoce výkonné vleky, určené pro dopravu lyžařů na ledovcích.

Lyžařský vlek je nejjednodušším a cenově nejvýhodnějším systémem lanové dopravy. Spojuje přednosti vysoké přepravní kapacity s relativně nízkou technickou náročností. Díky variabilní vzdálenosti mezi dopravním lanem a úrovní sněhu se lyžařský vlek skvěle hodí pro rozmanité profily terénu při různé výšce sněhové pokrývky; sklon trasy je možné velmi snadno kopírovat.

Promyšlená a vyzkoušená technika

Doppelmayr / Garaventa ručí
za dokonalost v každém detailu.

 

Obrazek

Funkční, spolehlivé a oblíbené

Lyžařské vleky jsou oblíbené všude. Jako cvičné vleky pro děti v blízkosti odpočinkových teras, jako výkonné přibližovací dopravní prostředky k dolním stanicím větších lanových drah nebo jako vleky určené pro dopravu lyžařů na ledovcích. Velmi vhodné jsou lyžařské vleky do oblastí s častým silným větrem a pro dopravu na krátké vzdálenosti. Nízké provozní náklady a alternativní využití, jako například pro přepravu bobů, umožňují provoz vleku prakticky po celý rok.

Obrazek

Díky řadě svých předností jsou vleky stále žádané. Společností Doppelmayr patentovaná navíjecí zařízení garantují nejen plynulý rozjezd, ale jsou rovněž pohodlně samoobslužná. U krátkých a přehledných tratí je možno vratnou stanici kontrolovat pomocí videa, což zajistí vysokou bezpečnost a bezkonkurenční hospodárnost zařízení.

Lyžařské vleky Doppelmayr jsou vybaveny do nejmenších detailů promyšleným a po dlouhá léta prověřovaným bezpečnostním systémem, což zaručuje bezproblémový a spolehlivý provoz.

Dětský vlek je většinou první lanové zařízení, se kterým se malí lyžaři setkají. Aby jejich po- čáteční zážitky byly příjemné a úspěšné, musí vlek působit dobrým dojmem a dávat jim pocit bezpečí.

Podle oblasti nasazení mohou být použity talířové unášeče pro jednu osobu nebo T-unášeče pro osoby dvě. Zvláště snowboardisté vítají specielní design komfortních unášečů Doppelmayr, které je přepraví pohodlně. Při plynule regulovatelné jízdní rychlosti až do 3,5 m/s a použití dvoumístných unášečů je možné dosáhnout úctyhodné přepravní kapacity 1200 osob za hodinu.

Osvědčené a solidní

Ve spojení s požadavkem na absolutní bezpečnost zajistilo toto krédo společnosti čelní postavení na světových trzích v oblasti lanové dopravy.

Obrazek

Řada výkonových typů a možnosti jejich využití jsou rozmanité. Podle potřeb zákazníků jsou hledána individuální řešení. Kompaktní systém, solidní konstrukce a hospodárné náklady na stavební práce jsou velkou předností lyžařských vleků Doppelmayr. Montáž schváleného typu a CEN-certifikovaného systému, jakož i jeho uvedení do provozu probíhá rychle a bez potíží. Konstrukce podpěr umožňuje preparaci tratě vleku stroji na úpravu sjezdovek. Jednoduchá, ale promyšlená technika lyžařských vleků je velmi nenáročná také z pohledu obsluhy a údržby. Vysoká disponibilita zařízení a nadprůměrná doba technické životnosti bezpochyby dokazuje vysokou jakost těchto lanových dopravních systémů. I přesto garantuje Doppelmayr / Garaventa ještě i po desetiletích dostupnost náhradních dílů a kompetentní služby zákazníkům. Ne bez důvodu jsou lyžařské vleky nejvíce stavěným typem lanových zařízení na světě.

V krátkosti to nejdůležitější:

  • jednomístné talířové unášeče nebo dvoumístné T-unášeče
  • jízdní rychlost do 3,5 m/s, přepravní kapacita až 900 resp. 1200 osob v hodině 
  • individuální řešení díky širokému spektru výkonových typů pohonů
  • jednoduchá technika s nadprůměrnou dobou životnosti, stavební dílce certifikovány dle směrnice EU
  • velmi jednoduchý servis, dlouhodobá dostupnost náhradních dílů
  • díky samoobslužnému provozu zařízení a možné kontrole pomocí videa nízké náklady na personál
  • patentované navíjecí zařízení umožňující plynulý rozjezd
  • kompaktní technologie šetřící náklady na stavbu
  • mnohostranné možnosti využití od cvičných dětských vleků až po vleky na ledovce
  • nízké provozní a servisní náklady