Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences DOPPELMAYR lanové dráhy, spol. s r. o. - Kontakt - Doppelmayr otevírá novou administrativní budovu
Jdi na obsah Jdi na menu

Doppelmayr otevírá novou administrativní budovu

Tisková zpráva

Nová administrativní budova společnosti Doppelmayr je dokončená. Po výstavbě trvající 2,5 roku byla slavnostně otevřena v sobotu 10. června 2017 za účasti zemského hejtmana Markuse Wallnera, starosty obce Christiana Nattera, všech zaměstnanců a jejich rodin. Pro firmu je nová budova důležitým milníkem.

doppelmayr_neubaueroffnung_weissengruber_016.jpg

Od svého založení v roce 1893 se Doppelmayr trvale rozvíjel, počet zaměstnanců rostl a tím se i nároky na kancelářské prostory zvyšovaly. Tak došlo k tomu, že ještě před nedávnem sídlily části firmy na různých místech obce. V roce 2013 padlo rozhodnutí investovat do nové administrativní budovy. Koncem roku 2014 byl položen základní kámen a prakticky přesně o 2,5 roku později, 10. června 2017, byly kanceláře umístěné v bezprostřední blízkosti největších výrobních hal Hohe Brücke otevřeny. Téměř 450 pracovníků se sestěhovalo do moderní budovy, čímž bude zjednodušena a optimalizována interní komunikace. Michael Doppelmayr vidí novostavbu jako šanci: „Náš nový dům je pěkný obal, který naplníme nadšením pro lanovky, desetiletími zkušeností a kompetence a bezpodmínečným cílem poskytovat našim zákazníkům po celém světě ty nejlepší služby.“

doppelmayr_neubaueroffnung_weissengruber_001.jpg

Umístění budovy v areálu Hohe Brücke je ideální. Výborně dosažitelná je nejen pro ty, co přijíždějí po dálnici, ale i pro všechny cyklisty. Přizpůsobeny byly rovněž trasy několika linek autobusů.

Zemský hejtman ve svém proslovu vyzdvihl skutečnost, že impozantní novostavba splňuje nejvyšší designové nároky, a na její realizaci se z velké části podílely místní firmy.   

Fakta k administrativní budově Hohe Brücke společnosti Doppelmayr ve Wolfurtu

Investor:  Doppelmayr Immobilien GmbH
Architekt:  AllesWirdGut Architektur ZT GmBH, Wien
Adresa: Konrad-Doppelmayr-Strasse 1, Wolfurt
Rozloha pozemku:    cca 8000 m2
Celková plocha podlaží:   cca 27000 m2
Podlaží:        podzemní, přízemní, 5 nadzemních
Kapacita: 625 moderních pracovních míst