Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences DOPPELMAYR lanové dráhy, spol. s r. o. - Kontakt - Skupina Doppelmayr zvyšuje obrat o 5 %
Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Doppelmayr zvyšuje obrat o 5 %

Tisková zpráva

Silný obchodní rok s mnoha novinkami

Obchodní rok 2015/2016 byl pro Doppelmayr velmi úspěšný. V porovnání s předchozím rokem se obrat společnosti zvýšil o 5 % na 834 milionů Euro. Lídr světového trhu s lanovými drahami tak docílil druhého nejvyššího obratu v historii firmy. V hospodářském výsledku se odráží ukázkové projekty v mnoha zemích světa a velké zakázky. Zavedení nové výrobní řady D-Line bylo rovněž maximálně úspěšné.

Inovativní projekty s partnery orientovanými na budoucnost
Zákazníci skupiny Doppelmayr opět prokázali průkopnického ducha a své nadšení pro inovativní řešení lanových drah ve finančním roce 2015/2016. S řadou D-Line dosáhla skupina Doppelmayr významného mezníku. Design a funkce všech komponentů byly přepracovány a vylepšeny, což vedlo k dalšímu zvýšení komfortu pro cestující i personál.

V rakouském Mayrhofenu bylo poprvé v historii uvedeno do provozu trojlanové zařízení se zalomením na trase. Ke komfortu zde přispívá i nástupní koncept Easy Boarding a wi-fi ve všech kabinách.

Na Kaprunu dosahují dvě nové lanové dráhy Gletscherjet 3+4 rekordních počtů cestujících: v prvních pěti měsících provozu téměř tři miliony osob při maximálním komfortu. Obě lanovky jsou důmyslným způsobem propojeny - kabiny pro 10 cestujících kombinované lanové dráhy pokračují až do horní stanice Gletscherjet 4, zatímco sedačky zůstávají na Gletscherjet 3.

Hlavní mezinárodní projekty
Lanové dráhy se v současné době těší velké oblibě např. ve Vietnamu a jejich technické řešení zde zaznamenalo další rekordy: nejvyšší podpěru světa (188,88 metrů), největší kabiny (pro 230 osob) a spojení na nejvyšší horu Vietnamu Fansipan. Cestující zde na 6326 metrů dlouhé 3S lanové dráze překonají během 15 minut převýšení 1410 metrů.

Doppelmayr Cable Car dokončil Automated People Mover na mezinárodním letišti v Doha. Dvoukolejový Cable Liner Shuttle s trasou 500 metrů a rychlostí 12,5 m/s (=45 km/h) jezdí v budově terminálu nad odbavovacími přepážkami.

Doppelmayr dále uvedl do provozu zařízení RopeCon v Mexiku. Slouží k přepravě zlaté rudy z dolu El Limón do zpracovatelského závodu. Na trase dlouhé 1,3 km překoná 400 výškových metrů a přepraví 1000 tun materiálu za hodinu.

Dobré vyhlídky na rok 2017
Další zajímavé projekty jsou v současné době ve výstavbě na národní i mezinárodní úrovni. Propojení lyžařských areálů Arlberska čtyřmi novými kabinovými lanovkami, rozšíření největší světové sítě městských lanových drah v Bolívii, další světový rekord - lanovka na Hon Thom ve Vietnamu, stejně jako projekty pro Zimní olympijské hry v Jižní Koreji budou již brzo dokončeny. A v neposlední řadě se rychle blíží dokončení výstavby nové firemní administrativní budovy ve Wolfurtu.

Během uplynulého roku skupina Doppelmayr investovala hodně do vývoje a opět představila několik novinek. Kromě D-Line byl také kompletně přepracován řídicí systém. Doppelmayr Connect půjde do provozu poprvé tuto zimu a je předurčen k nastavení nových měřítek. S těmito vývojovými kroky a prvotřídními produkty je společnost dobře vybavena pro budoucnost.