Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences DOPPELMAYR lanové dráhy, spol. s r. o. - Systémy lanových drah a lyžařských velků - Lanové dráhy s odpojitelnými sedačkami
Jdi na obsah Jdi na menu

Lanové dráhy s odpojitelnými sedačkami

Perfektní odpojitelná technika

ObrazekDoppelmayr / Garaventa Group položila základní kameny pro moderní technologie lanových drah. V oblasti technologií, inovací a úrovní kvality lanových drah je se svým více než šedesátiprocentním podílem na světovém trhu jasnou jedničkou. Dvě ze tří ve světě realizovaných 6-sedaček a pět z každých šesti postavených lanových drah se sedačkami pro 8 osob pochází od společnosti Doppelmayr /Garaventa.

Maximálně komfortní, bezpečné a kompaktní odpojitelné systémy 2-, 4-, 6-nebo 8-sedačkových lanových drah Doppelmayr/Garaventa přepraví až 4000 osob v hodině. Odpojitelná technika Doppelmayr/Garaventa poskytuje pohodlný nástup a výstup při minimální rychlosti ve stanicích, zatímco na trati dosahuje jízdní rychlosti až 5 m/s.

Jednotlivé stavební moduly Doppelmayr/Garaventa se vyznačují lehkostí, příjemným vzhledem a optimální přístupností. Velkoryse pojaté řady oken z tónovaných plastových tabulí zarámované do přesných hliníkových profilů na žárově zinkované ocelové konstrukci dotváří jedinečnou image stanic. V celém světě si rychle získávají četné zákazníky svou funkčností a kompaktním způsobem sestavování.

Promyšlená zabezpečovací zařízení zamezí nesrovnalostem nebo nepravidelnostem ve stanicích. Senzory kontrolují geometrii odpojitelného uchycení vůči lanu a samotnou polohu lana. Ať je již nástup koncipován obvyklým způsobem nebo v 90° úhlu k ose dráhy, opouští vozy stanici vždy spolehlivě uchycené na lano. I při sebemenší odchylce sepnutých čelistí se provoz automaticky zastaví. Speciální zabezpečovací systém, vyvinutý společností Doppelmayr/ Garaventa pro přepravu dětí, dále zvýšil úroveň bezpečnosti zařízení.

Komfort na nejvyšší úrovni

ObrazekSedačka s ochranným krytem Bubble je parádním kouskem společnosti. Zákazník oceňuje jedinečnost, vysoký komfort, možnost i dodatečné instalace vyhřívání sedáků, vysloveně klidnou jízdu, bezpečnou a jednoduchou manipulaci se zábranou a propracovaný design. Jestli na čtyř-, šesti- nebo osmimístné, užívá si cestující na hřejivé, měkce vypolstrované sedačce, zcela chráněn lehkou „bublinou“, nerušený a ničím nezkreslený pohled do zimního světa.

ObrazekPro optimální úschovu vozů nabízí Doppelmayr/Garaventa dle přání zákazníka jednoduché a flexibilní garážování přímo ve stanicích nebo v depu, na bázi manuální, poloautomatické nebo automatické; vozy jsou rychle k dispozici a vzhledem k možnosti jejich stohování jsou nároky na prostor minimální.

Bezpečnost ve všech ohledech

Podle typu stavby vybírá zákazník ze dvou druhů pohonu. Ať již se jedná o pohon mostový nebo podzemní, komponenty obou jsou jednoduše přístupné a snadno udržovatelné. Nelze-li zařízení z jakéhokoliv důvodu pohánět hlavním motorem, je možno cestující dopravit do stanice pomocí pohonu nouzového. Doppelmayr/Garaventa garantuje bezpečnost ve všech ohledech. Žárově pozinkované podpěry, příčníky, podesty, dopravní lana, hliníkové žebříky, lanové kladky ze zušlechtěného hliníku v kompaktně a technicky perfektně konstruovaných kladkových bateriích poskytují ochranu a tlumí nárazy. Jako nadstandardní zabezpečovací zařízení trasy může být na přání zákazníka nasazen systém kontroly polohy lana RPD (Rope Position Detector).

V krátkosti to nejdůležitější:

  • Obrazekdvou-, čtyř-, šesti- a osmisedačka
  • přepravní kapacita až 4.000 osob v hodině
  • dle přání zákazníka s Bubble, s polstrováním a vyhříváním sedáků
  • navíc: funkční a flexibilní možnosti garážování dle požadavků
  • vysoká disponibilita
  • flexibilní přizpůsobení nárokům zákazníka
  • modulový stavebnicový systém
  • pro vyznavače zimních sportů komfort a bezpečnost na nejvyšší úrovni
  • veškeré díly odpovídají směrnicím EU (CEN).