Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences DOPPELMAYR lanové dráhy, spol. s r. o. - Systémy lanových drah a lyžařských velků - Lanové dráhy s neodpojitelnými sedačkami
Jdi na obsah Jdi na menu

Lanové dráhy s neodpojitelnými sedačkami

Jednoduché a perfektní – promyšlená a vyzkoušená technika

ObrazekDoppelmayr / Garaventa Group položila základní kameny pro moderní technologie lanových drah. V oblasti technologií a inovací, stejně jako úrovní kvality lanových systémů je se svým více než šedesátiprocentním podílem na světovém trhu jasnou jedničkou.

Bezpečně, komfortně, hospodárně a jednoduše: jedno-, dvou-, čtyř- nebo šestimístné sedačky jsou neodpojitelně spojeny s lanem. Za pomoci Doppelmayrem vyvinutého rozběhového pásu zaručuje rovněž tento systém i při jízdních rychlostech do 2,6 m/s pohodlný a bezpečný nástup. Podle velikosti sedaček lze dosáhnout přepravní kapacity až 3.100 osob za hodinu.

Nejoblíbenější variantou je čtyřmístná verze s přepravní kapacitou max. 2.400 osob v hodině. Je využívána zejména na kratších svazích a jako náhrada za letité lyžařské vleky. Jen za posledních pět let dodala Doppelmayr / Garaventa Group svým zákazníkům do celého světa více než 180 lanovek s neodpojitelnými sedačkami.

Funkčnost a spolehlivost

ObrazekPřání a požadavky našich zákazníků v kombinaci s pokrokovou technikou jsou základem při plánování a realizaci lanových drah s neodpojitelnými sedačkami. Velká četnost volitelných možností na straně jedné a použití vyzkoušených stavebnicových dílů na straně druhé umožňují dokonale zohlednit požadavky provozovatele i cestujících.

Pohon může být situován v dolní nebo horní stanici. Ve standardní konfiguraci se uvažuje s kompaktním pohonem Chair-Drive, dále je možno nabídnout pohon podzemní nebo mostový.

Chair-Drive si Vás získá jasným uspořádáním komponentů a kompaktní konstrukcí. Všechny díly jsou jednoduše udržovatelné a snadno přístupné. Díky jednoduché a kompaktní konstrukci jsou hospodárné a snadné i montáž a doprava. Osvědčená převodovka Doppelmayr zaručuje bezvadný a spolehlivý provoz.

Ke zvýšení komfortu při nastupování může být instalován nástupní rozběhový pás (na přání zákazníka výškově přestavitelný). Rozběhový pás nejen zvyšuje stupeň naplnění lanové dráhy, ale umožňuje i vyšší přepravní rychlost a tím kratší jízdní dobu.

Komfortní sedačka se vyznačuje ergonomickým, moderním designem. Nejen sedáky, ale i zádové opěry jsou sklopné. Zákazník volí z šedého či modrého icolanu nebo komfortního polstrování v nejrůznějších barvách.

Pro garážování mimo sezónu je k dispozici promyšlený skladovací systém, využívající možnosti stohování sedaček. Oproti minulým systémům má pouze padesátiprocentní nároky na prostor.

Velmi snadné a bezpečné

ObrazekBezpečnost jako nejvyšší požadavek je pro společnost Doppelmayr / Garaventa samozřejmostí. Do nejmenšího detailu promyšlené koncepty zaručují bezchybný provoz. Spolehlivá zabezpečovací zařízení a senzory trvale kontrolují celé zařízení.

Celý brzdový systém odpovídá nejnovějšímu stavu techniky. Další bezpečnostní aspekty jsou zohledňovány při dopravě dětí. Pro tento případ Doppelmayr nabízí zvláštní systém zábrany s automatickou západkou a elektronickou kontrolou. Jeho vyzkoušení v praxi přineslo jednoznačný výsledek: velmi snadné a pro děti bezpečné.

V krátkosti to nejdůležitější:

  • jedno-, dvou-, čtyř-, šestisedačky
  • přepravní kapacita až 3.100 osob /hod
  • vyzrálé sériové komponenty
  • velmi tichý provoz
  • jednoduchá obsluha a snadná údržba
  • nízké opotřebení, dlouhá životnost při vysoké použitelnosti
  • na přání zákazníka dětské pojistky
  • pro příjemné a nestresující nastupování rozběhový pás, rovněž výškově přestavitelný
  • nízké náklady na infrastrukturu
  • veškeré díly odpovídají směrnicím EU (CEN).