Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences DOPPELMAYR lanové dráhy, spol. s r. o. - Systémy lanových drah a lyžařských velků - Kombinované lanové dráhy - inovativní a flexibilní
Jdi na obsah Jdi na menu

Kombinované lanové dráhy - inovativní a flexibilní

kombi_001.jpg

Doprava podle představ zákazníka

Jste-li zákazníkem společnosti Doppelmayr / Garaventa, používáte nejmodernější techniku lanových drah. Tvoříme milníky přepravní techniky orientované na budoucnost. Technologie, inovace a výkon nás dovedly v soutěži o důvěru zákazníka na samotný vrchol světového trhu.
Kombinovaná lanová dráha spojuje výhody lanových drah s odpojitelnými kabinami a lanových drah s odpojitelnými sedačkami. Kabiny a sedačky jsou na laně současně, místa nástupu a výstupu jsou oddělená a přizpůsobená požadavkům daných vozů.

kombi_003.jpg

S ohledem na vysokou flexibilitu se tento systém velmi dobře hodí do oblastí se zimní i letní turistikou. Poměr nasazení Doprava podle představ zákazníka vozů může být pružně přizpůsoben ročnímu období, počasí nebo přání zákazníka. V létě použití kabin umožňuje komfortní přepravu vozíčkářů, dětských kočárků nebo jízdních kol. V zimě jsou pak kabiny vysoce ceněny rodinami s dětmi nebo dětskými lyžařskými školami. Zkušení zimní sportovci upřednostňují naopak sedačky, protože nemusí odepínat lyže, snowboardy a podobně. U sedaček je také možno využít nabídku komfortního polstrování, vyhřívání sedáků nebo plastových krytů Bubble. 

Nové skupiny uživatelů vyžadují nová řešení

kombi_005.jpg kombi_006.jpg

Různí lidé mají rozdílné požadavky a očekávají zejména komfortní a bezpečnou přepravu beze stresu. Vývojem kombinované lanové dráhy vytvořil holding Doppelmayr / Garaventa dopravní systém, který optimálně uspokojuje potřeby všech skupin uživatelů.

V zimním provozu

- lyžaři s připnutými lyžemi
- snowbordisté
- lyžařské školy
- alternativní sportovní vybavení jako sáňky, koloběžky, snowfox, atd.
- děti, osoby se sníženou schopností pohybu apod.
- zimní turisté
- přeprava zraněných osob
- přeprava nákladů na europaletách

Atraktivní v každém období !
 

V letním provozu

- pěší, turisté
- děti, osoby se sníženou schopností pohybu apod.
- cykloturisté
- paraglaidisté
- rodiny s dětskými kočárky a / nebo se psy
- přeprava nákladů pro stravovací provozy, hotely apod., na europaletách či bez nich
 
 

Nový způsob fungování

kombi_007.jpg

Nové myšlení skýtá nové možnosti

Díky vysoké flexibilitě může být systém lanové dráhy optimálně přizpůsoben různým požadavkům. Systém umožňuje podle ročního období, počasí a přání zákazníka v zásadě jakýkoliv poměr nasazení sedaček a kabin. V létě mohou být například používány jen kabiny. Nástupní a výstupní místa pro sedačky a kabiny ve stanicích jsou - v patentovaném systému Doppelmayr / Garaventa - prostorově odděleny. Tím vznikají zcela nové možnosti pro využití výhod tohoto lanového systému.
kombi_008.jpgkombi_009.jpg
 
Optimální ochranu Vašich vozů před povětrnostními vlivy nabízí buď garážování přímo ve stanicích nebo depo s průjezdnou smyčkou, případně s kusými kolejnicemi.
 

V krátkosti to nejdůležitější:

- současná přeprava lyžařů a ostatních cestujících (děti, začátečníci, turisté atd.)
- volitelný poměr nasazení sedaček a kabin
- nástup a výstup lyžařů na sníh, pěších na pevný terén
- ochrana před větrem a počasím
- děti z lyžařských škol mohou být přepravovány v bezpečně uzavřených kabinách
- přepravní kapacita až 3.000 osob v hodině
- optimální přizpůsobení rozdílným potřebám letního a zimního provozu
- přeprava ostatních sportovních potřeb jako horských kol, koloběžek a podobně v kabinách
- kabiny jsou vhodné pro přepravu zraněných
- všechny výhody lanových drah s odpojitelnými sedačkami a s odpojitelnými kabinami jsou
sloučeny do jednoho systému.
 
Jako první na světě realizoval Doppelmayr patentovanou kombinovanou lanovou dráhu v roce 2002 v rakouském Maria Alm. Od té doby přibývají každoročně po celém světě další.

kombi_012.jpg

Předvídavost, rozpoznání trendů, inovace - s těmito silnými stránkami můžete jako zákazník Doppelmayr / Garaventa počítat. Vaše důvěra v naše schopnosti a výrobky je pro nás závazkem i páteří našeho společného úspěchu.

Se společností Doppelmayr / Garaventa můžete do budoucnosti hledět bez obav. 

 

Náhledy fotografií ze složky Kombi