Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences DOPPELMAYR lanové dráhy, spol. s r. o. - Systémy lanových drah a lyžařských velků - Lanové dráhy s odpojitelnými kabinami
Jdi na obsah Jdi na menu

Lanové dráhy s odpojitelnými kabinami

Komfort a spolehlivost

ObrazekBezpečné, pohodlné a rychlé: lanové dráhy s odpojitelnými kabinami jsou systémem s vozy pro 4 až 16 osob, jež jsou vhodné do oblastí zimních sportů, letní turistiky i pro městskou dopravu. Jen za posledních 5 let realizovala Doppelmayr/Garaventa Group více než 100 lanových drah tohoto druhu pro zákazníky z celého světa.

Perfektní odpojitelná technika Doppelmayr/Garaventa poskytuje pohodlný a bezpečný nástup a výstup při minimální rychlosti ve stanicích, zatímco na trati dosahuje jízdní rychlosti až 6 m/s. V závislosti na velikosti kabin lze přitom dosáhnout přepravní kapacity až 3.600 osob v hodině.

Požitek z jízdy

ObrazekPřání a požadavky našich zákazníků v kombinaci s progresivní technikou jsou základem pro plánování a realizaci lanových drah s odpojitelnými vozy. Moderní architektura, ocelové stavební díly, bezpečnostní prvky, jakož i sladěný mix dalších materiálů zajišťují zdařilé propojení estetického vzhledu, nejvyšší bezpečnosti a optimálního využití.

Vzhledem k možnosti výběru z četných typů provedení, ergonomickému a modernímu designu, může být každé zařízení jak provozovateli, tak i cestujícím střiženo na míru.

Tak například provedení kabin, jejichž podlaha je na stejné výškové úrovni s úrovní nástupiště a výstupiště, je oceňováno nejen lyžaři, ale i pěšími a staršími cestujícími. Rovněž transport vozíčkářů a dětských kočárků se tím stává bezproblémovým. Dále lze přepravovat nejrůznější sportovní náčiní (sáňky, kola a podobně) i nejrůznější náklady do velikosti jedné europalety. Posun kabin ve stanicích je naprosto klidný, cestující nemají pocit ohrožení a stresu. Panoramatické prosklení kabin umožňuje jedinečný výhled – bezprostřední kontakt s přírodou.

Bezpečnost a snadná údržba

ObrazekDoppelmayr/Garaventa Group staví bezpečnost cestujících i provozního personálu na první místo. Do nejmenších detailů promyšlené koncepty garantují bezchybný a spolehlivý provoz lanových drah s odpojitelnými kabinami. Dokonalé zabezpečovací zařízení a senzory kontrolují celé zařízení. Tak například proces sepnutí a uchycení vozu na lano je hlídán řadou elektronických a mechanických zabezpečovacích systémů, které uvedou při sebemenší odchylce zařízení do klidového stavu. Také celý brzdový systém odpovídá nejnovější technické úrovni a průběžně je prováděna jeho optimalizace. Bezpečnost jako nejvyšší požadavek je pro Doppelmayr/Garaventa Group samozřejmostí.

Jednotlivé stavební moduly Doppelmayr/Garaventa se vyznačují lehkostí, příjemným vzhledem a optimální přístupností. Vysoce kvalitní konstrukce stanic a trasy dotváří image celého zařízení a svědčí o jeho funkčnosti. Ať již v horní nebo v dolní stanici, přesvědčí pohonné jednotky svým jasným uspořádáním jednotlivých komponentů a kompaktností technologie. Jak pohon mostový, tak i pohon podzemní jsou vzhledem k dobré přístupnosti snadno udržovatelné. Pro optimální úschovu vozů nabízí Doppelmayr/Garaventa dle přání zákazníka manuální, poloautomatické nebo automatické garážování, přičemž důležitá je vysoká disponibilita, jednoduchost a flexibilita. Společností Doppelmayr/Garaventa patentované depo s kusými kolejemi má navíc výhodu relativně malého nároku na prostor

V krátkosti to nejdůležitější:

  • ergonometrický, moderní design kabin s místem pro 4 až 16 osob
  • pružná přizpůsobivost přáním zákazníka
  • přepravní kapacita až 3.600 osob v hodině
  • možnost volby z nejrůznějších typů a provedení kabin
  • funkční a flexibilní možnost garážování vždy dle konkrétního požadavku
  • nejvyšší disponibilita
  • snadná přístupnost všech komponentů, a tím i snadná údržba
  • klidný posun kabin ve stanicích – příjemný nástup cestujících, beze stresu
  • vysoký komfort – rovněž pro vozíčkáře a dětské kočárky
  • veškeré díly odpovídají směrnicím EU (CEN).